Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

20.8.2007

Kiina toivoo nopeampaa kasvua Venäjän-kaupassaan

Kiinan ja Venäjän välisen kauppavaihdon arvo oli vuoden ensimmäisellä puoliskolla 20,4 miljardin dollarin suuruinen, ilmoitti Kiinan Moskovan suurlähettiläs uutistoimisto RIA Novostin järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

Kiinan suurlähettilään mukaan maiden välinen kauppa tulee tänä vuonna rikkomaan 40 miljardin dollarin rajan. Kauppavaihto kasvaisi näin ollen viisinkertaiseksi vuoden 1999 tasoon verrattuna.

Suurlähettiläs Liu Guchangin mukaan tämäkään kaupan kasvu ei oikealla tavalla vastaa Kiinan ja Venäjän todellisia resursseja ja intressejä, etenkään nykyisessä maiden välisessä poliittisesti lämpimässä ilmapiirissä.

Kauppa painottuu
yhä kuluttajatuotteisiin

Kiinan ja Venäjän välinen kauppa on edelleen melko kapea-alaista. Venäjä ostaa Kiinasta suurin määrin halpoja kuluttajatuotteita ja myös autoja. Venäjästä onkin tullut Kiinan autoteollisuuden suurin vientimarkkina-alue.

Venäjälle taas Kiina on suurin öljyn ja kaasun ostaja, koska sen mittava ja edelleen kasvava teollisuus tarvitsee yhä enemmän energianlähteitä.

Globaaliin kilpailuun haastajana lähtenyt Kiina on myös vahvistanut varustautumistaan ja noussut asiakkaana Venäjän aseviennin kärkeen.

Idänkaupan Vientipalvelut 8.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.