Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

20.8.2007

Ukraina houkuttelee kansainvälisiä vähittäiskaupan ketjuja

Ukrainan hyvässä kasvussa olevat vähittäiskauppamarkkinat houkuttelevat maahan uusia kansainvälisiä ketjuja. Uusimpana tulokkaana on saksalaiseen Metro Groupiin kuuluva Real-hypermarketketju. Saman konsernin kuluttajatukku Metro Cash & Carry on toiminut Ukrainassa jo vuosien ajan.

Kasvunäkymät
vähittäiskaupalle erinomaiset

Amerikkalainen konsulttiyhtiö A.T. Kearney on jo kolmena perättäisenä vuotena rankannut Ukrainan maailman viiden vähittäiskaupalle parhaita kasvunäkymiä tarjoavan markkina-alueen kärkiryhmään. Sen edellä viimeisimmässä ”2007 Global Retail Development” -vertailussa olivat ainoastaan Intia, Venäjän, Kiina ja Vietnam.

Virallisten tilastojen mukaan Ukrainan vähittäiskauppa-alan yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden alkupuoliskolla neljänneksellä nousten 26 miljardin dollarin suuruiseksi.

Real aikoo avata ensimmäisen paikallisen marketinsa ensi vuoden alussa ja lähivuosien tavoitteena on 50 myymäläyksikön perustaminen, kertoo Kyiv Post. Sisaryrityksellä Metro Cash & Carryllä on tällä hetkellä maassa 15 myymälää, jotka kaikki on perustettu neljän vuoden sisällä.

Real tähtää 7 600-10 000 neliömetrin suuruisiin myymäläyksiköihin, jotka edellyttävät keskimäärin noin 20 miljoonan euron perustamisinvestointia. Tuotevalikoimassa painotetaan vahvasti elintarvikkeita, minkä lisäksi avaintuotteita ovat myös kodinelektroniikka, kotitaloustavarat ja vaateet sekä jalkineet. Tavoitteena on käyttää mahdollisimman paljon paikallisia tuottajia ja valmistajia.

Myös ranskalaisketjut
liikkeellä

Ukrainaan on samaan aikaan Real kanssa tulossa myös ranskalainen Auchan-ketju. Se tähtää puolestaan kymmenen marketin perustamiseen seuraavien kahden vuoden aikana. Ranskalaisyhtiön konsepti on sikäli erilainen, että ketju toteutetaan ja operoidaan yhdessä paikallisen partnerin eli kiovalaisen Furshet-yhtiön kanssa.

Kyiv Postin saamien tietojen mukaan markkinoille tuloa selvittelee parhaillaan myös toinen ranskalaisketju, Carrefour. Tällä Euroopan toiseksi suurimmalla vähittäiskauppayhtiöllä on aikaisempaa Itä-Euroopan kokemusta lähinnä Puolasta.

Idänkaupan Vientipalvelut 8.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.