Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

20.8.2007

Viro suhtautuu epäilevästi transitokuljetusten tulevaisuuteen

Virossa halutaan vähentää taloudellista riippuvuutta venäläisen öljyn transitokuljetuksista. Viime aikaisten kuljetusboikottien seurauksena myös Viron johto on ottanut tilanteeseen kantaa.

The Baltic Timesin mukaan Viron talousministeri Juhan Parts haluaa, että Viro pääsee eroon ulkopoliittisista suhdanteista riippuvaisista Venäjän-rahdeista ja keskittyy kaupankäyntiin Euroopan markkinoilla.

Parts sanoi lehden haastattelussa, että öljyn transitokuljetukset eivät saisi merkitä Virolle mitään kestävää ja kansantaloudellisesti tärkeätä tulonlähdettä.

Tilanne voisi toki muuttua, jos Venäjä on valmis pitämään vaihtoehtoisten kuljetusreittien kilpailutilanteen avoimena myös Viron ja muiden Baltian maiden osalta.

Virolaislähteiden mukaan Venäjän liikenneministeriö oli kesällä ilmoittanut, että kaikki Viron kautta kulkeneet öljynjalosteiden vientikuljetukset tullaan siirtämään Pietarin ja sen lähialueiden satamiin.

Käytössä Viron kautta tapahtuneet venäläisten öljytuotteiden transitokuljetukset ovat supistuneet, mutta eivät suinkaan loppuneet. Yhtenä syynä tähän on, että paikallisesti toimivat venäläiset rahtioperaattorit ovat pyrkineet jatkamaan normaalia liiketoimintaansa.

Idänkaupan Vientipalvelut 8.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.