Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

20.8.2007

Venäjän tuontikauppa jatkaa kovaa kasvuaan

Venäjän ulkomaankaupan vaihto kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 20 prosenttia nousten 239,9 miljardin dollarin arvoiseksi. Kauppa IVY-alueen ulkopuolisten maiden kanssa kasvoi 18,7 prosenttia ja sen osuus oli 203,1 miljardia dollaria.

Tullin elokuun puolivälissä julkistamien tietojen perusteella viennin arvo oli tammi-kesäkuussa 155,3 miljardia dollaria, josta ulkokaupan osuus oli 132,1 miljardia. Ulkokaupassa kasvu jäi 6,7 prosenttiin, kun vienti IVY-maihin lisääntyi 20,9 prosenttia.

Ulkokaupassa öljyn, kaasun ja sähkön vienti edusti 66,1 prosenttia viennin kokonaisarvosta. Metallien ja metallituotteiden osuus oli 16,2 prosenttia ja kemianteollisuuden tuotteiden 5,8 prosenttia.

Tuonnissa kasvunopeus oli moninkertainen vientiin verrattuna. Tuonti kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 48,7 prosenttia ja oli arvoltaan 84,6 miljardia dollaria, Tuonti IVY-alueen ulkopuolelta oli suuruudeltaan 71 miljardia dollaria ja tässä lisäys oli 49,9 prosenttia. Ulkokaupassa tuonnin suurin tavararyhmä oli koneet ja laitteet. Sen osuus oli 52,6 prosenttia, kun osuus viime vuonna oli 49,6 prosenttia. Mekaanisten laitteiden osuus oli 35,6 prosenttia ja moottoriajoneuvojen 35,8 prosenttia.

Venäjän tärkeimmät kauppakumppanit IVY-alueen ulkopuolella olivat Saksa, Alankomaat, Kiina, Turkki, Japani, Puola, Britannia, Yhdysvallat ja Ranska.

Venäjän ja Saksan välinen kauppavaihto oli suuruudeltaan 22,7 miljardia dollaria ja se kasvoi vuositasolla 13,6 prosenttia. Kaikista nopeimmin Venäjän kauppa kasvoi kuitenkin Japanin kanssa. Kaupan arvo nousi tammi-kesäkuussa 8,5 miljardiin dollariin, mikä oli 65 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Idänkaupan Vientipalvelut 8.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.