Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
15.8.2006

Lisää ongelmia suurvaltojen kauppapoliittisiin suhteisiin

Venäjän pääneuvottelijan Maxim Medvedkovin uusimpien lausuntojen mukaan Venäjän ja Yhdysvaltojen välinen sopimus voisi syntyä lokakuussa ja varsinainen WTO-sopimus ensi vuoden maaliskuussa. Sitä ennen Venäjän pitää saada sopimus aikaan myös Costa Rican, Moldovan ja Georgian kanssa.

Neuvottelutietojen perusteella Venäjän ja Yhdysvaltojen välisistä avainkysymyksistä auki ovat vielä Venäjän lihanvienti, amerikkalaisten tekijänoikeudet Venäjällä sekä amerikkalaisen ilmailuteollisuuden ja finanssiyhtiöiden pääsy Venäjän markkinoille.

Myös muita kauppapoliittisia jännitteitä on syntymässä, sillä Yhdysvallat saattaa pudottaa Venäjän juuri päivitettävältä kaupan suosituimmuuslistaltaan. Lisäksi se harkitsee boikottitoimia Iraniin aseita ja ydinteknologiaa toimittavia yrityksiä kohtaan.

Yhdysvaltojen GSP-järjestelmä sallii eräiden tuotteiden tullivapaan tuonnin siirtymätalousmaista. Amerikkalaiset suunnittelevat pudottavansa listalta 13 sellaista maata, jotka eivät enää täytä suosituimmuusaseman ehtoja. Venäjä kuuluu tähän joukkoon.

Iran-boikotti taas on ongelmallinen paitsi Venäjälle myös amerikkalaiselle lentokonevalmistaja Boeingille. Yhdysvaltojen jo sanktioima lentokonevalmistaja Sukhoi käyttää Boeingin venäläiskumppanin Vsmpo-Avisman titaniumvalmisteita lentokoneissaan.


Idänkaupan Vientipalvelut. 8.2006. Talousuutisia - Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.