Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
15.6.2006

Venäjä pärjäsi Euroopan maiden investointivertailussa

Venäjä ei enää tänä vuonna sijoittunut kymmenen parhaan maan joukkoon Ernst & Youngin houkuttelevimpien investointimaiden maailmanlistalla. Viime vuonna Venäjä oli vielä kahdeksas tässä rankingissa.

Euroopan maiden osalta Venäjä arvioitiin seitsemänneksi parhaaksi kohteeksi eli jopa kaksi pykälää ylemmäksi kuin viime vuonna. Tässä maanosan sisäisessä vertailussa Venäjän positiota paransi viime vuonna käynnistettyjen tai toteutettujen ulkomaisten investointiprojektien määrä ja arvo. Venäjä pysyi myös kärkisijoilla arvioitaessa parhaita tulevaisuuden kohteita. Euroopan maista Saksalla oli paras arvostus investointimaana, mutta uusien projektien määrässä se oli vasta kolmas. Euroopan imagolistan kakkoseksi noussut Puola oli hankkeilla mitattuna neljänneksi paras.

Ernst & Yougin asiantuntijoiden mukaan Venäjän kokonaisarvostusta heikensi tälläkin kertaa liiketoimintaympäristön ongelmat. Lisäksi raatiin kuuluneet yritysjohtajat katsoivat Venäjän pilanneen valtiollisella tasolla mainettaan riitauttaessaan Ukrainan kaasutoimitukset. Tämän katsottiin herättävän epäilyjä Venäjän luotettavuudesta energiapartnerina.

Raportin mukaan Venäjän sijoituksen putoamisen syynä oli myös kansainvälisen kilpailun kiristyminen.

Idänkaupan Vientipalvelut 6.2006 (html) - SISÄLTÖ
Avaa Acrobat-versio

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.