Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
15.6.2006

Pietarin “Davos” heijasteli Venäjän painoarvon kasvua

Korkea inflaatio, toimialakohtaiset monopolit, byrokratia ja korruptio ovat tällä hetkellä Venäjän talouden pahimmat ongelmat. Uudistukset eivät ole vielä riittävästi tehonneet näihin keskeisiin rakenteellisiin ongelmiin, painotti presidentti Vladimir Putin puhuessaan Pietarin talousfoorumin avajaisissa.

Pääomavirrat vihdoin
positiivisiksi

Nämä liiketoimintaa eri tavoin haittaavat esteet eivät presidentin mukaan onneksi ole tyrehdyttäneet investointitoimintaa. Myönteisenä vastapainona Venäjällä on ollut tarjottavana vakaa makrotaloudellinen ja poliittinen kehitys. Vahva signaali oli myös pääomavirtojen muuttuminen viime vuonna pitkästä aikaa positiivisiksi. Presidentti totesi tyytyväisenä myös venäläisten yhtiöiden kansainvälistymisen. Johtavista yhtiöistä on tulossa maailmanluokan tekijöitä, jotka osallistuvat suuriin kansainvälisiin hankkeisiin.

Tämä kertoo venäläisten suuryhtiöiden kilpailukyvystä, kannattavuudesta
ja halusta toimia kansainvälisten käytäntöjen mukaisesti.

Sopimuksia puheiden
lomassa

Pietarin kansainvälinen talousfoorumi oli ministeri German Grefin mielestä menestyksellinen myös välittömien tulostensa puolesta, raportoi uutistoimisto RIA Novosti. Gref kertoi, että foorumin aikana allekirjoitettiin venäläisten ja ulkomaisten investoijien kesken sopimuksia ainakin yhden miljardin dollarin arvosta.

Suuriin sopimuksiin kuuluvat muun muassa Nissanin tehdashankkeen vahvistaminen sekä Moskovan ja Pietarin välisen maksullisen moottoritien rahoitusjärjestelyt. Moottoritieprojekti julkistettiin samalla myös yhdeksi Venäjän valtiollisen investointirahaston neljästä ensimmäisestä priorisoidusta rahoituskohteesta. Samalla isäntämaan edustajat kertoivat uusien erityistalousalueiden perustamisen etenemisestä sekä alueille laissa säädetyistä erioikeuksista.

Kahdeksan miljardin
dollarin investointikohteet esittelyssä

Pietarin kuvernööri Valentina Matvienko ilmoitti puolestaan, että kaupunginhallinto pääsi foorumin aikana esittelemään paikallisia investointikohteita yhteensä noin kahdeksan miljardin dollarin arvosta. Kesäkuun 13. päivä alkaneeseen kymmenenteen Pietariin talousfoorumiin osallistui yli 3 000 arvovaltaista vierasta Venäjältä ja eri puolilta
maailmaa. Tapahtuman pääteemoja olivat kehittyvien talousmaiden kilpailuedut ja globalisaation tämän hetken haasteet. Erityisenä aiheena ohjelmassa oli Brasilian, Venäjän, Intian ja

Idänkaupan Vientipalvelut 6.2006 (html) - SISÄLTÖ
Avaa Acrobat-versio

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.