Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

21.5.2007

Kalugan alue nousukiidossa

Moskovan tuntumassa sijaitseva Kalugan alue on päässyt kovaan nousukierteeseen. Viime vuonna alueelle investoitiin 420 miljoonan dollarin arvosta, mutta tänä vuonna jo suurimman yksittäisen teollisuusinvestoinnin loppusumma nousee 600 miljoonaan dollariin.

Kalugaan parhaillaan asettumassa oleva ulkomainen autoteollisuus on viemässä Pietarilta Venäjän ”Detroitin” aseman. Kalugan nousu toimialan ykköseksi varmistui Volkswagenin valittua huolellisen harkinnan jälkeen Kalugan Venäjän tehtaansa sijaintipaikaksi.

Volkswagen aloittaa tuotannon
jo ensi syksynä

Volkswagen asettuu Kalugassa kahden teollisuuspuiston tuntumaan. Maa-aluevaraus käsittää 400 hehtaaria, josta puolet tulee omaan käyttöön ja toinen puoli tarjotaan tuotannollisten yhteistyökumppaneiden käyttöön. Tuotantokompleksin rakennustyöt ovat jo käynnissä ja autojen valmistus on tarkoitus aloittaa ensi syksynä.

Valmistus aloitetaan Skodilla ja Passateilla ja vuonna 2009 ohjelmaan tulee myös Polo. Täyteen tuotantoon laitos pääsee vuonna 2009, jolloin tavoitteena on valmistaa yhteensä 115 000 autoa. Tähän vaiheeseen pääseminen edellyttää Volkswagenilta noin 600 miljoonan dollarin suuruisia investointeja.

Autoelektroniikkaa Siemensiltä
ja pakoputkia Bosalilta

Siemens Automotive AG on puolestaan esitellyt oman suunnitelmansa autoelektroniikkaa valmistavan tuotantolaitoksen perustamisesta Kalugaan. Noin 30 miljoonaa euroa maksavasta laitoksesta tulee tuotantohaaransa suurin yksikkö Venäjällä. Siemens toimittaa jo entuudestaan elektroniikkaa Volkswagenille.

Autoteollisuutta samoin edustava hollantilainen Bosal on varannut Kalugasta 20 hehtaarin tontin. Maailman johtaviin pakoputkistojen valmistajiin lukeutuva Bosal aikoo rakentaa paikalliseen teknologiapuistoon 27 000 neliömetrin suuruisen tehtaan.

Volvon tuotanto voisi
alkaa vuonna 2009

Myös seuraava suuri autoteollisuuden investointi on edennyt jo pitkälle. Volvon on tarkoitus allekirjoittaa aivan lähiaikoina investointisopimus aluehallinnon kanssa. Volvolle on luvattu tuotantolaitosta varten 40 hehtaarin suuruinen tontti.

Mikäli sopimus toteutuu, aloittaa Volvon heti kokoonpanontehtaan rakentamisen. Hankkeen olisi määrä valmistua vuonna 2009 ja sen investointisumma on noin 100 miljoonaa euroa.

Tehdas on suunniteltu Volvon ja Renaultin kuorma-autojen kokoamiseen ja tuotannon kokonaistavoitteena on valmistaa 15 000 ajoneuvoa vuodessa.

Panimojättikin
tulossa

Autoteollisuuden ulkopuolelta oleva suuri ulkomainen investoija on eteläafrikkalainen panimojätti SAB Miller. Jo toiminnassa olevan Kalugan panimon kapasiteetti on nyt nostettu kolmeen miljoonaan hehtolitraan. SABMIllerin myynti Venäjällä on kasvanut kolmanneksen tahtiin vuosittain.

Idänkaupan Vientipalvelut 5.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.