Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

21.5.2007

Wal-Mart varmisti brändiasiansa Venäjällä

Venäjälle menoaan jo pitkään valmistellut markettijätti Wal-Mart on ottanut seuraavan askeleen rekisteröimällä perusteellisesti kaikki paikallisesti käytettävät tuotemerkkinsä.

Perusmerkkinsä Wal-Martin ja Sam´s Clubin yhtiö rekisteröi Venäjällä jo vuonna 2001.

Nyt yhtiö rekisteröi yhteensä 42 tuotemerkkiään. Lisäksi se eräiden länsiyritysten ikävistä kokemuksista oppineena rekisteröi yhdeksän tärkeintä merkkiään myös kyrillisenä versiona. Niihin kuuluivat Ol´Roy-koiranruoat ja Simply Basic -vaatteet, Vedomosti-lehti kertoo.

Tavaramerkkiasioissa ovat Venäjällä joutuneet hankaluuksiin muun muassa H&M ja Starbucks. Näistä jälkimmäinen joutui ostamaan oman logonsa 600 000 dollarilla venäläiseltä keinottelijalta, joka oli rekisteröinyt logon omiin nimiinsä.

The Moscow Timesin haastattelema Soyuzpatentin edustaja tunsi hyvin tämän tyyppiset hämäräyrittäjät. Hänen mukaansa nimenhaltijat vaativat joko huomattavia kertakorvauksia tai sitten he kiristävät itselleen muita etuja, kuten esimerkiksi alueellisen myyntiedustuksen yksinoikeudella.

Wal-Mart aikoo tulla markkinoille yritysostojen kautta. Sen tiedetään olevan kontaksissa ainakin Lentaan ja Carouselliin.

Idänkaupan Vientipalvelut 5.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.