Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

21.5.2007

Puola uskoo ulkomaisten
investointien kiihtyvän

Makrotaloudeltaan vakaa ja kestävän talouskasvun uralle päässyt Puola nauttii parhaillaan investointibuumista. Viime vuonna kotimaiset ja ulkomaiset investoinnit kasvoivat 16,7 prosenttia, kun vuonna 2005 sijoitusten kasvu jäi 6,5 prosenttiin. Keskuspankin arvioiden mukaan tänä vuonna investoinneissa päästään vieläkin parempaan tulokseen, mahdollisesti jopa 20 prosentin lisäykseen.

Suorien ulkomaisten osalta voidaan jo puhua menestyksestä. Viime vuonna Puolaan investointiin ulkomailta 11,1 miljardin euron verran. Summa ylitti 44 prosentilla vuonna 2005 kertyneet 7,7 miljardin euron suuruiset investoinnit.

Puola on myös päässyt niskan päälle itäisen Keski-Euroopan sisäisessä kilpailussa. Ulkomaisten investointien kasvu on nyt selvästi nopeampaa kuin kilpailijamaissa Unkarissa, Tshekissä ja Slovakiassa.

Viime vuonna valtion investointivirasto PAlilZ kätilöi 43 ulkomaista investointiprojektia. Toimialoittain laskettuna kärkeen nousivat elektroniikka-alan tuotantohankkeet, joita oli 11 kpl. Ne ylittivät määrällisesti aikaisemmin johtopaikkaa pitäneet autoteollisuuden investoinnit.

Autoteollisuudenkin investointeja saatiin viime vuonna useita eli kaikkiaan kahdeksan.
Tälle vuodelle investointivirasto on priorisoinut tutkimukseen ja kehitystoimintaan liittyvät hankkeet, palvelukeskukset ja hyvään vaiheeseen päässeet elektroniikkainvestoinnit.

Idänkaupan Vientipalvelut 5.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.