Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

21.5.2007

Hyvät yhteydet ja teollista osaamista Kalugassa

Moskovasta noin 180 kilometriä lounaiseen sijaitseva Kaluga kuuluu Venäjän Federaation keskusalueeseen. Lääni on suhteellisen pieni, vain 29 900 neliökilometrin kokoinen. Väestömäärä on hieman yli miljoonan, mutta kaupungistumisaste on korkea nousten noin 70 prosenttiin.

Kalugan kaupunki on tärkeä rautateiden solmukohta ja sen jokisatama tarjoaa hyviä kuljetusyhteyksiä myös vesireittejä myöten. Lisäksi alueen läpi kulkee kansainvälinen Moskova-Kaluga-Bryansk-Kiev-Lvov-Varsova-tieyhteys.

Vahvasti teollistuneella alueella jalostava metalliteollisuus sekä kone- ja laitevalmistus ovat avainasemassa. Tällä sektorilla on toimii yli 900 yritystä, joista suuria tai keskikokoisia on 59. Tällä hetkellä myös elektroniikkateollisuus on selvässä kasvuvaiheessa.

Aluejohto on omasta puolestaan toiminut määrätietoisesti Kalugan vetovoiman lisäämiseksi.

Hallinto on pyrkinyt hankkimaan uusia kotimaisia ja ulkomaisia investointeja etenkin metallitehdasteollisuuteen ja elektroniikkateollisuuteen, mutta nyt uutena painopistealueena on myös metsäteollisuus.

Alueellista lainsäädäntöä on kehitetty investointeja suosivaksi. Toimiin sisältyvät muun muassa investointisuoja ja määräaikaiset verohelpotukset.

Idänkaupan Vientipalvelut 5.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.