Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
18.5.2006

Omakotirakentamisen vauhti kiihtyy:
Suomalaisten puusistustuotteiden kysyntä Venäjällä kasvaa

Venäjällä rakennetaan kiihtyvään tahtiin. Moskovan ja Leningradin alueilla omakotirakentamisen neliömäärän ennustetaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2010 mennessä.

Paikallisen käytännön mukaan asunnot myydään ilman sisäverhouksia, joten ostajat päättävät rakentamisessa käytettävistä sisäverhousmateriaaleista.

Metsäteollisuus ry:n mukaan venäläiset rakennustarvikeliikkeet ja kauppaketjut ovat nyt kääntäneet katseen Suomeen. Aidot luonnonmateriaalit ovat jälleen nousemassa suosioon Venäjällä. Kuluttajat pitävät puutuotteita tyylikkäinä ja arvokkaina, joten niillä haetaan yksilöllisyyttä sisustusratkaisuihin.

Mänty, koivu ja kuusi
kiinnostavat

Puulajeista perinteiset mänty, koivu ja kuusi kiinnostavat venäläisiä kuluttajia, joita miellyttää erityisesti skandinaavinen värimaailma sekä linjojen selkeys.

Nyt suomalaisten puusisustustuotteiden valmistajien ja venäläisten rakennustarvikekauppiaiden yhteistyötä edistetään puualan yhteisin toimin, kuten järjestämällä puuarkkitehtuuriseminaareja ja neuvottelutilaisuuksia.

Sisustustuotteiden ohella venäläisiä rakennustarvikekauppiaita kiinnostaa suomalainen puurakentamisen osaaminen. Sille löytyisi kysyntää Venäjän kasvavilla pientaloa- ja vapaa-ajanrakentamisen markkinoilla. Pelkästään Luoteis-Venäjällä tullaan vuositasolla rakentamaan noin 30 000 omakotitaloa seuraavan 12 vuoden aikana.

Idänkaupan Vientipalvelut 5.2006 (html) - SISÄLTÖ
Avaa Acrobat-versio

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.