Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.4.2010

Sotshin olympialaisiin kuusi miljardia dollaria

Sotshin vuoden 2014 talviolympialaisten kokonaisinvestoinneista on tehty uusi arvio, joka päätyy noin 6,4 miljardiin dollariin. Tästä yksityisesti sekä valtion budjetin ulkopuolelta rahoitettujen hankkeiden osuus on noin 3,2 miljardia dollaria.

Laskelma on tässä vaiheessa vielä epätarkka, koska keskeneräisten kilpailupaikkojen lopullisia kustannuksia ei vielä kyetä arviomaan. Kilpailupaikoista on tähän mennessä saatu valmiiksi 67 ja vuoden loppuun mennessä on tarkoitus rakentaa vielä 177 lisää. Kilpailupaikkojen lopullinen määrä tulee olemaan noin 800. Tämä vaatii venymistä, mutta kisojen järjestelyistä vastaava organisaatio pitää varmana, että kaikki valmistuu ajallaan.

Itse olympialaisten vaatimat investoinnit edustavat selvityksen mukaan vain neljännestä koko Krasnodarin alueelle samanaikaisesti tehtävistä investoinneista. Tässä kohdin yksityisten rahoittajien panos on suhteellisesti suurempi. Yritykset ovat jo investoineet Krasnodariin noin 12 miljardia dollaria ja panostukset jatkuvat.

Yritykset ovat toistaiseksi keskittyneet lähinnä satamien, lentokentän, lämpövoimaloiden ja hotellin rakennushankkeisiin

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-