Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.4.2010

South Stream varmistui

Venäläisen kaasun eteläisen kuljetusputken South Streamin toteutuminen varmistui lopullisesti, kun Itävalta reitin viimeisenä kauttakulkumaana allekirjoitti Venäjän kanssa kahdenvälisen sopimuksen putken rakentamisesta. Venäjä oli jo tätä ennen tehnyt sopimukset Bulgarian, Serbian, Unkarin, Slovenian ja Kroatian kanssa maanpäällisestä putkesta.

Myös putkihankkeen omistuspohja on laajentumassa, sillä perustajaosakkaat Gazprom ja italialainen energiayhtiö Eni ovat päättäneet ottaa kolmanneksi kumppaniksi ranskalaisin EDF-yhtiön. Järjestely toteutetaan siten, että kumpikin perustajista myy 10 prosentin osuuden EDF:lle.

South Streamin taloudellis-tekniset esivalmistelut on tarkoitus saada päätökseen ensi vuoden alkupuolella ja itse putken on määrä valmistua vuonna 2015.

Putken kuljetuskapasiteetti on 63 miljardia kuutiota vuodessa, mikä vastaa kolmannesta Venäjän Eurooppaan toimittamasta kaasusta. Venäjä jo rakenteilla olevan pohjoisen kaasunkuljetusputken Nord Streamin kapasiteetti tulee olemaan 55 miljardia kuutiota vuodessa.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-