Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.4.2010

Moskova tähtää finanssikeskukseksi

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev kiirehtii hanketta, joka tähtää Moskovan kehittämiseen kansainväliseksi finanssikeskukseksi. Ajatus on peräisin jo finanssikriisiä edeltäneeltä ajalta, mutta taloustaantuma ja Venäjän oman pankkisektorin heikko tilanne on siirtänyt hanketta.

Finanssikeskusprojekti on nyt Venäjän talouden elpyessä aktivoitu uudelleen ja sille on annettu korkea kansallinen prioriteetti. Moskovan saaminen yhdeksi kansainvälisen rahan toimintakeskukseksi on Venäjälle sekä statuskysymys että käytännön tavoite. Hanke vahvistaisi esimerkiksi Moskovan pörssejä ja pankkeja sekä tukisi Venäjän pyrkimyksiä siirtyä kahdenvälisessä ulkomaankaupassa kummankin osapuolen omien valuuttojen käyttöön.

Venäjän johto aikoo finanssikeskusprojektissa tukeutua aktiivisesti finanssimaailman parhaiden asiantuntijavoimien tukeen. Uutistoimisto RIA Novostin mukaan Kremlin järjestämään kokoukseen osallistui muun muassa PricewaterhouseCoopersin, Morgan Stanleyn ja Credit Suissen edustajia.

Venäjän johto tietää perusedellytyksistä, joita kansainvälisen finanssikeskuksen synnyttäminen vaatii. Hanke vaatii verouudistuksia, omaisuuden ja omistuksen entistä parempaa turvaa, riskien turvaamismekanismeja sekä vahvaa kaupankäynnin ja viestinnän teknologista infrastruktuuria.

Finanssikeskushanketta vetämään on nimitetty Alexander Voloshin, joka Boris Jeltsinin valtakaudella toimi presidentinkanslian päällikkönä. Hän saa avukseen neuvonantajaryhmän, johon kutsutaan mukaan myös kansainvälisiä asiantuntijoita.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-