Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.4.2010

Moody`s uskoo Baltian talouksiin muttei vielä pankkeihin

Pahin taantumavaihe on ohitettu Baltian maissa, toteaa Moody´s Investors Service, joka on parantanut Viron, Latvian ja Liettuan maaluokituksia.

Luokituslaitoksen mukaan Baltian maiden taloudet ovat vakautuneet odotettua nopeammin.

Viime vuonna EU-alueella taantumasta pahiten kärsineet Baltian maat ovat tänä vuonna onnistuneet katkaisemaan bruttokansantuotteen supistumisen ja Viron odotetaan nyt jopa kasvattavan hienoisesti talouttaan.

Viro on näyttävästi keventänyt velkataakkaansa ja hallitus on kyennyt tasapainottamaan valtionbudjettia menopuolen tehokkailla leikkauksilla.

Euroopan komission ja Euroopan keskuspankin odotetaankin päättävän jo toukokuussa Viron eurokelpoisuudesta. Asiantuntijapiireissä myönteistä ratkaisua pidetään melko varmana.

Asiantuntijat pitävät myös varsin realistisena Latvian ja Liettuan tavoitetta liittyä euroon vuonna 2014. Liettuan taloustilanne ei näytä niinkään huonolta esimerkiksi Kreikkaan ja Portugaliin verrattuna.

Moody´s ei sen sijaan anna vielä armoa Baltian pankeille. Luokituslaitos on varautunut pitämään maiden pankkien luottokelpoisuudet negatiivisina ainakin tämän vuoden ajan, koska pankkien lainaongelmat tulevat vielä syvenemään.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-