Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.4.2008

Gazprom maailman
viidenneksi arvokkain yhtiö

Gazprom sijoittui Forbes-lehden tämän vuotisella World´s top 2000 companies -listalla korkeimmalle sijalle kaikista venäläisistä yhtiöistä. Kaasujättin sijoitus oli 19. tässä maailmanlaajuisesti nimetyssä yritysten eliittijoukossa.

Forbes arvioi yrityksiä liikevaihdon, tuloksen, varallisuuden ja markkina-arvon muodostaman kokonaisuuden perusteella. Vuoden 2008 listalle pääsi yrityksiä kaikkiaan 60 maasta.

Gazpromin liikevaihto oli viime vuonna 81,76 miljardia dollaria ja nettotulos 23,30 miljardia dollaria. Yhtiön varallisuudeksi lehden asiantuntijat laskivat 201,72 miljardia dollaria. Gazpromin markkina-arvo oli sen sijaan paljon suurempi kuin mitä kokonaissijoitus olisi edellyttänyt. Kaasuyhtiön markkina-arvoksi saatiin 306,79 miljardia dollaria, mikä nosti sen maailman viidenneksi arvokkaimmaksi yritykseksi.

Gazpromin jälkeen toiseksi parhaiten sijoittunut venäläisyhtiö oli Lukoil. Sen perässä seurasivat sähköyhtiö UES, valtiollinen säästöpankki Sberbank sekä öljy-yhtiö Rosneft. Maailman kahden tuhannen johtavan yrityksen joukkoon mahtui kaikkiaan 29 venäläistä yhtiötä.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.