Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.4.2008

Ukraina aloitti vapaakauppa-
neuvottelut EU:n kanssa

Euroopan unionin ja Ukrainan vapaakauppaneuvottelut ovat päässeet lupaavaan alkuun. Unionin ja Ukrainan välisen vapaakauppa-alueen perustaminen on kummallekin tärkeätä tavoite, koska se lisää Ukrainan integroitumista Eurooppaan ja varmistaa osaltaan Venäjältä Ukrainan kautta tulevan maakaasun esteettömän kulun.

Ukraina pitää vapaakauppa-aluetta kuitenkin vain välivaiheena lopulliselle tavoitteelle, joka on liittyminen EU:n jäseneksi. Vapaakaupan aloittaminen olisi Ukrainalle, paitsi taloudellisesti merkittävä asia, myös jäsenyydelle tietä avaava prosessi, koska sekin vaatii Ukrainan lainsäädännön harmonisointia EU:n määräysten kanssa.

Ukrainan WTO-jäsenyys on sensijaan jo selvä asia. Liittymisasiakirja on jo toimitettu parlamentille kansallista ratifiointia varten. Parlamentin nykyisillä voimasuhteilla asiakirjan hyväksymisen pitäisi olla periaatteessa selvää, mutta prosessin tekee raskaaksi se, että WTO-jäsenyys edellyttää noin 60 talouselämää koskevan lain muutamista tai säätämistä mahdollisimman kiireisellä aikataululla.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.