Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.4.2008

Sorainen avasi asianajotoimiston
Minskissä Valko-Venäjällä

Liikejuridiikkaan erikoistunut Sorainen on parin vuoden valmistelun jälkeen avannut asianajotoimiston Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä.

Uusi toimisto työskentelee kiinteässä yhteistyössä Soraisen Tallinnan, Riian ja VIlnan toimistojen kanssa ja keskittyy alussa hoitamaan Soraisen nykyisten asiakkaiden sekä muiden länsimaisten yritysten juridisia toimeksiantoja Valko-Venäjällä.

Minskin toimistossa työskentelee neljä juristia ja yksi sihteeri. Toukokuussa tiimi vahvistuu vielä kahdella juristilla. Toimistoa johtaa Maksim Salahub, joka kuuluu myös Soraisen partnereihin.

”Toimiston lopulliseen perustamispäätökseen vaikutti oikean vetäjän löytäminen. Salahub on valmistunut juristiksi Yhdysvalloissa ja työskennellyt Saksassa”, Soraisen toimistoketjun perustaja ja johtava partneri Aku Sorainen kertoo.

Aku Sorainen mukaan Valko-Venäjällä tarvitaan asianajotoimistoa, joka kykenee palvelemaan länsiyrityksiä yrityskauppoihin, kiinteistökauppoihin, rahoitukseen, pankkisuhteisiin ja muissa investointeihin liittyvissä asioissa.

”Valko-Venäjällä ulkomaisten yritysten liiketoimintaolot ovat parissa vuodessa oleellisesti parantuneet. Ulkomaalaisiin suhtautumiseen on tullut avoimuutta, lainsäädännöllisiä esteitä on karsittu ja byrokratiaa on kevennetty”, Sorainen kuvailee.

Investointiolojen kehitys kannustaa
ulkomaisia investointeja

Sorainen mainitsee tästä pari hyvää esimerkkiä. Yksityistämislakia on nyt muutettu siten, että valtio ei voi enää ottaa vähemmistöomistuksensa perusteella haltuunsa vaikeuksissa olevaa yritystä.

Toimilupien anomista on puolestaan yksinkertaistettu siten, että nyt ulkomaisen yrityksen tarvitsee enää hakea 50 lupaa, kun lupia vaadittiin vuosi sitten pahimmassa tapauksessa 450.

Valko-Venäjän talouspolitiikkaan sisältyykin talouskasvun ylläpitämisen ohella myös investointiolojen kehittäminen. Tätä kautta myös maan kansainvälistä luottokelpoisuusluokitusta saadaan nostettua, mikä parantaa mahdollisuuksia ulkomaiseen lainansaantiin.

Investoinnit Valko-Venäjälle katkesivat pahasti Neuvostoliiton hajottua. Siihen saakka rahoitusta saivat ne alat, jotka sille Neuvostoliiton sisäisessä työnjaossa oli annettu hoidettaviksi.

Samalla Valko-Venäjä menetti samojen tuotannonalojen vientimarkkinat.
Teollisen perinteen takia Valko-Venäjän keskeisiä tuotannon aloja ovat edelleen koneiden ja laitteiden valmistus, elektroiikkateollisuus sekä maatalous.

Tällä hetkellä Valko-Venäjän ulkomaankaupasta jo lähes puolet käydään EU-maiden kanssa ja osuus on selvässä nousussa.

Halpaa työvoimaa

Halvan työvoiman maana se sopiva investointikohde myös vientiin tähtäävälle kokoonpanotuotannolle, osavalmistukselle ja alihankinnalle. Valko-Venäjän lähes kymmeneen miljoonaan nouseva väestöpohja tarjoaa luonnollisesti myös kiinnostavan paikallisen markkina-alueen.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.