Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

18.4.2007

Vapaasatamia Venäjälle

Venäjälle erityistalousalueita parhaillaan perustava talousministeriö on nyt myös valmistellut lain vapaasatamien perustamisesta. Talousministeri German Gref esitteli maaliskuun lopulla jo pitkälle valmistellun hankkeen ja siihen liittyvän lakiesityksen, kertoo uutistoimisto RIA Novosti.

Grefin mukaan vapaasatamat toimivat samankaltaisella periaatteella kuin erityistalousalueetkin, mutta niiden toimintakohteina ovat yksinomaan kansainväliseen tavaraliikenteeseen liittyvät tehtävät.

Vapaasatamat on tarkoitus toteuttaa yleistä kansainvälistä käytäntöä noudattaen, mikä merkitsee muun muassa tullivapautta sekä sääntelemätöntä jälleenkuljetusta.

Talousministeriön esityksen mukaan vapaasatamia perustettaisiin aluksi kolme tai neljä. Satamat voisivat sijaita meren rannikolla, sisävesireittien varrella tai jopa kansainvälisiä rahtikuljetuksia hoitavien lentokenttien yhteydessä.

Vapaasatamien alueellisen sijoittumisen osalta ministeriö suosittaa Luoteis-Venäjää, Pohjois-Venäjää, Mustanmeren aluetta ja Kaukoitää.

Vapaasatamia koskeva lakiesitys on tarkoitus jättää duuman käsiteltäväksi vielä tänä keväänä. Ministeriö aikoo heti lain käsittelyn ja hyväksymisen jälkeen julistaa tarjouskilpailun, johon tarkoitukseen soveltuvat alueet voivat ehdotuksineen osallistua.

Tarjoukset voivat varsinaisten vapaasatamatoimintojen ohella käsittää myös suunnitelmia vientiin tähtäävän tuotantotoiminnan perustamisesta samaan yhteyteen.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.