Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

18.4.2007

Yrityskauppa kävi vilkkaana viime vuonna Venäjällä

Yrityskauppoihin käytettiin viime vuonna IVY-maissa ennätyssuuri summa. Kaupat keskittyivät kuitenkin suurelta osin kolmeen johtavaan IVY-maahan, Venäjään, Ukrainaan ja Kazakstaniin, Ernst & Young maaliskuussa julkistetussa Mergers&Acquisitions CIS -raportissa todetaan.

Venäjällä yritysostojen ja fuusioiden markkinat nousivat 71 miljardin dollarin arvoiseksi kasvaen siten 41 prosenttia vuoteen 2005 verrattuna. Kokonaissummasta 11,4 miljardia dollaria meni venäläisyritysten ulkomailla tekemiin yritysostoihin ja 13,7 miljardia oli ulkomaisten yritysten Venäjällä tekemiä yritysostoja.

Maaliskuussa ilmestyi myös PricewaterhouseCoopersin M&A-raportti, joka kattaa IVY:n ohella myös keskisen Itä-Euroopan. PwC:n raportissa tarkastelunäkökulma oli myös sikäli erilainen, että tiedot kerättiin erikseen vielä yksityistämiskaupoista.

PwC:n mukaan yksityistämiskauppojen määrä kasvoi KIE- ja IVY-alueilla 52 prosenttia. Nytkin kaupat painottuivat Venäjälle, jonka osuus kaikista transaktioista nousi 87 prosenttiin. Paljon kauppoja tehtiin lisäksi Ukrainassa ja Serbiassa.

Valtion ja kuntien yritysten yksityistämisessä materiaali on kuitenkin loppumassa.

Vielä jäljellä olevien kohteiden arvo on jo pudottunut alas ja yksityistämiset tuottivatkin viime vuonna keskimäärin 70 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2005. Yksityisellä sektorilla kauppojen keskikoko sensijaan nousi 45 miljoonasta dollarista 200 miljoonaan dollariin. Venäjällä tehtyjen yritysostojen keskisumma oli 163 miljoonaa dollaria.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.