Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

18.4.2007

Viro menestyi informaatioteknologian vertailussa

Eri maiden edistymistä tietekniikan ja tietoliikenteen hyödyntämisessä mittaava Global Information Technology Report nostaa Baltian maat varsin korkealle World Economic Forumin 122 maata käsittävässä vertailussa. Erityisen hyväksi raportissa arvioitiin Virossa tapahtunut kehitys.

Raportti ilmestyi nyt kuudennen kerran ja siinä käytetty Networked Readiness Index perustuu 67 muuttujaan, jotka mittaavat ICT-alan infrastruktuuria, toimintavalmiuksia ja käyttöä maakohtaisesti.

Maaliskuun lopulla julkaistussa tuoreimmassa raportissa kärkeen nousi ensimmäisen kerran Tanska ja sen perässä tuli Ruotsi. Viro paransi kolmella pykälällä sijoitustaan ja nousi 20. sijalle. Viro ohitti samalla vanhoista EU-maista Ranskan, Belgian ja Luxemburgin.

Viro kehuttiin aivan erityisesti tietotekniikan ja tietoliikenteen soveltamisesta julkisen hallinnon aloilla. Raportissa mainitaan ICT-alan kehittynyt lainsäädäntö, julkisten verkkopalvelujen määrää ja saatavuutta sekä teknologian hyödyntämistä julkisen hallinnon sisällä.

Toiseksi parhaiten Baltian maista menestyi Liettua, joka paransi sijoitustaan viiden pykälän verran nousten sijaluvulle 39. Liettuan asemaa paransi lähinnä maailman tällä hetkellä toiseksi korkein matkapuhelinpenetraatio.

Latvia pääsi raportissa 42. sijalle, mutta paransi suhteellista asemaansa vielä enemmän kuin mitä Viro ja Liettua tekivät. Latvia sijoitus parani nyt peräti yhdeksällä pykälällä. Latvian asemaa paransi erityisesti mobiilipuheluiden edullinen hintataso.

Venäjä paransi vertailuasemaansa kahdella pykälällä, mutta jäi silti vaatimattomalle 70. sijalle. Sen edelle nousivat itäisen Euroopan maista Baltian ohella myös Slovakia, Unkari, Slovenia, Puola ja Romania.

Venäjän sijoitusta saattoi kuitenkin huonontaa se, että sen ICT-struktuurista ei ollut käytettävissä riittävästi tuoreita tilastotietoja.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.