Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

18.4.2007

Baltian Top 300 -yritykset

Baltian johtavat talouslehdet ovat yhdessä laatineet listan alueen 300 suurimmasta yrityksestä. Yrityksistä tehty yhteenveto osoittaa, että Liettuasta on kehittymässä Baltian johtava talous. Listan 300 yrityksen yhteenlasketusta liikevaihdosta lähes puolet muodostui liettualaisten yritysten liikevaihdosta.

Baltian suuryritysten listalla olevien 106 liettualaisyritysten yhdistetty liikevaihto oli viime vuonna 16,34 miljardia euroa, kun 105 virolaisyrityksen liikevaihtosumma oli 9,56 miljardia euroa ja 89 latvialaisen yrityksen 8,17.

Selvitys osoitti lisäksi, että Baltian kolme suurinta yritystä ovat liettualaisia ja listan kärkikymmenikköön niitä pääsee viisi.

Koko vertailun kärjessä on Mazeikiu Nafta, joka harjoittaa öljytuotteiden tukkukauppaa ja ainoana Baltiassa myös öljynjalostamotoimintaa. Toiseksi suurin yritys on vähittäiskauppayhtiö Maxima LT. Se on alallaan Baltian suurin ja toimii lisäksi Romaniassa ja Bulgariassa. Kolmantena listalla on toimialayhtiö Achemos Grupe, jonka yli 40 yhtiötä toimivat muun muassa kemiateollisuudessa, energia-alalla ja logistiikka-alalla.

Listan kokosivat Äripäev, Verslo Zinios ja Dienas Bizness.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.