Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
11.4.2006

Baltic Cupissa ei löydetty selvää voittajaa

Virolainen päivälehti Eesti Express vertaili Baltic Cupiksi nimeämässään ”kilpailussa” Baltian maita useiden eri sosiaalisten ja taloudellisten indikaattoreiden valossa. Mielenkiintoista tuloksissa oli, että maiden paremmuusjärjestys vaihteli koko ajan, aina tarkasteltavasta asiasta riippuen.

Vertailussa käytettyjen Eurostat-tilastojen mukaan esimerkiksi palkkataso on Virossa korkein, mutta niin on myös kansalaisten kokonaisverorasitus.

Viime vuonna virolaisten keskikuukausipalkka vastasi 593 dollaria, kun palkka Latviassa oli 493 dollaria ja Liettuassa 420 dollaria. Toisaalta taas palkansaajien kokonaisverorasitus oli Virossa 32,7 prosenttia ja Latviassa taas 29,1 prosenttia ja Liettuassa vieläkin alempi, 28,7 prosenttia.

Eesti Express nosti taloudellisten olojen eräänlaiseksi vertailukohdaksi myös ulkomaille muuttaneen työvoiman määrän. Laskentaperusteena oli muuttoliike Britanniaan, joka ensimmäisenä avasi työmarkkinansa uusien EU-jäsenmaiden kansalaisille.

Britannian työmarkkina olivat vuoden 2004 toukokuusta lähtien houkutelleet muuttoon vain 4 700 virolaista, mutta Liettuasta sinne oli lähtenyt 45 000 henkilöä ja Latviastakin 22 000.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2006 (html)

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.