Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
11.4.2006

Puolassa varastorakennusten buumi

Puolassa eri tyyppiset kansainväliset yrityspalvelut ovat kehittymässä uudeksi voimakkaasti kasvavaksi toimialaksi. Maahan perustetaan kiihtyvään tahtiin logistiikkakeskuksia, etätyötä harjoittavia palvelukeskuksia sekä monikansallisten yhtiöiden tutkimus- ja kehityskeskuksia.

Varastointi- ja jakelupalveluita tuottaville logistiikkakeskuksille on Puolassa kasvavaa tarvetta. Puola on maantieteellisen sijaintinsa takia kehittymässä kansainvälisen kaupan solmukohdaksi, josta käsin tavaravirtoja voidaan ohjata kaikkiin ilmansuuntiin. Tämä koskee sekä tavaroiden läpikulkua että Puolassa toimivien ulkomaisten yhtiöiden maasta lähteviä vientikuljetuksia.

Kiinteistökonsultti Colliers International pitikin viime vuoden lopulla aiheellisena inventoida Puolassa tarjolla olevat varastotilat. Selvitys osoitti, että maassa oli ajanmukaista varastotilaa 1,85 miljoonaa neliömetriä. Tämä merkitsi 47 prosentin kasvua kokonaisalassa vuoteen 2004 verrattuna.

Viime vuonna valmistui 28 uutta kohdetta, jotka lisäsivät varastojen kokonaisalaa 540 000 neliömetrillä. Vuonna 2004 kokonaisalan vuosilisäys oli vain 140 000 neliömetriä.

Colliers Internationalin mukaan pääosa varastotilojen kasvusta toteutui nyt Varsovan ulkopuolella kohdistuen sellaisiin vahvoihin talouskeskuksiin kuin Katowice, Poznan, Wroclaw ja Lodz. Juuri samoilla paikkakunnilla toimivat Puolan tärkeimmät erityistalousalueet, jotka isännöivät suurta joukkoa ulkomaisia tuotantolaitoksia.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2006 (html)

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.