Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
11.4.2006

Latvian talous ennätysvauhdissa

Viime vuosi oli Latvian taloudelle poikkeuksellisen hyvä. Maan bruttokansantuote kasvoi ennätysmäiset 10,8 prosenttia. Tulos oli EU25-alueen paras ja aivan kärkiluokkaa myös koko maailmassa. Lisäksi bruttokansantuote per asukas kasvoi tätäkin enemmän eli 10,8 prosenttia.

Tuotantosektorilla kasvun kärjessä oli vähittäiskauppa, jonka myynti kasvoi vuositasolla 17,4 prosenttia. Kaupan tuntumassa olivat 16,2 prosenttia kasvanut liikenne ja tuotantonsa arvoa 15,5 prosenttia lisännyt rakennustoiminta. Tehdasteollisuuden kasvu jäi sen sijaan 6,3 prosenttiin.

Asiantuntijoiden mukaan avainsektoreiden kova kasvutahti on voinut osittain johtua harmaan talouden vähentymisestä tiukentuneen valvonnan seurauksena.

Latvian hyvän talouskehityksen vaikutukset näkyvät nyt suorien ulkomaisten investointien lisääntymisenä. Tammikuussa maahan tehtiin ulkomailta suoria investointeja 89 miljoonan latin arvosta. Kun investointeja purkautui samaan aikaan 30 miljoonan latin arvosta, tuli ulkomaisten investointien nettolisäykseksi 59 miljoonaa latia.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2006 (html)

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.