Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
11.4.2006

Virossa toimii yli 900 ruotsalaisyritystä

Virossa on tällä hetkellä yli 900 ruotsalaisella pääomalla toimivaa yritystä. Ruotsalaisten yritysten määrä lisääntyi viime vuonna 146 yrityksen verran, selviää Ruotsin ulkomaankauppakeskuksen kaupparekisteritietojen perusteella laatimasta selvityksestä.

Äripäev-lehden julkaiseman yhteenvedon mukaan suurin ruotsalaisyritysten invaasio tapahtui tukku- ja vähittäiskaupassa. Kaupan alojen yrityksiä perustettiin Viroon viime vuonna 77 kappaletta.

Ruotsalaisia kiinnostivat kaupan ohella myös kiinteistöala, vuokraustoiminta ja yrityspalvelut. Näiden alojen yrityksiä perustettiin yhteensä 39 kappaletta.

Ruotsalaistulokkaat tulokkaat
pääosin kansainvälistyviä pk-yrityksiä

Tehdasteollisuuden harjoittaminen Virossa kiinnosti sen sijaan harvempia yrityksiä tai muita sijoittajia. Ruotsalaiset perustivat viime vuonna maahan vain 15 uutta teollisuusyritystä. Ruotsalaiset tulokkaat olivat pääasiassa kansainvälistymistä aloittelevia pk-yrityksiä, joiden ideana oli oman tuotannon osittainen ulkoistaminen halvemman kustannustason maahan.

Ruotsalaisyritykset toimivat Virossa myös monilla muilla aloilla. Niiden liiketoiminta-alueina ovat muun muassa rahoitusala, koulutustoiminta, kuljetus- ja logistiikka-ala, tietoliikenne sekä hotelli- ja ravintolatoiminta.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2006 (html)

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.