Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

31.3.2010

Venäjä kiihdyttää investointejaan Valko-Venäjälle

Venäjä oli edelleen suurin ulkomainen investoija Valko-Venäjällä. Kaikkien Venäjältä tulleiden investointien kokonaissumma kasvoi viime vuonna 180 prosenttia nousten kuuteen miljardiin dollariin, kertoo uutistoimisto BelTA. Tästä suorien investointien osuus oli neljä miljardia dollaria.

Venäläiset ovat Valko-Venäjällä investoineet aktiivisesti rakennustoimintaan. Yhtenä suurimmista investoijista on Moskovan kaupunki, jolla on parhaillaan käynnissä kaksi suurta rakennushanketta.

Venäläisten läsnäolo on vahva myös pankkisektorilla. Suuret investointihankkeet kiinnostavat erityisesti Sberbankia, Gazprombankia ja Vnesheconombankia.

Valkovenäläisestä näkökulmasta venäläiset investoinnit olisivat tervetulleita rakentamisen ohella myös energiateollisuuteen ja tehdasteollisuuden modernisointiin.

Valmisteilla on myös venäläisten kaikkien aikojen suurin investointi Valko-Venäjälle. Kysymyksessä on maan länsiosaan Liettuan rajan tuntumaan rakennettava ydinvoimala. Tämän Valko-Venäjän ensimmäisen ydinvoimalan rakentavat venäläiset alan yritykset ja myös hankkeen rahoitus tulee Venäjältä.

Osapuolet neuvottelevat parhaillaan siitä lainaako Valko-Venäjä koko investointisumman vai tulevatko venäläiset osittaisella sijoituksella myös omistajaksi voimalaan.

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-