Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

23.3.2008

Ruoka kallistuu edelleen Venäjällä

Venäjällä elintarvikkeiden kallistumisen odotetaan jatkuvan, mutta nyt hintojen nousun arvioidaan jo hidastuvan. Tämä on hyvä uutinen sekä kuluttajahintainflaation kanssa ponnistelevalle hallitukselle että toimeentulomarginaalissa elävälle suurelle väestönosalle.

Elintarvikkein hinnanmuodostus on ollut Venäjällä viime vuodesta lähtien mutkikas prosessi. Kun kotimainen elintarvikkeiden alkutuotanto ei ole kehittynyt tarpeeksi nopeasti kulutuskykyisimpien talouksien kannalta on tarjonnan riittämättömyyttä jouduttu korvaamaan kalliimmilla tuontielintarvikkeilla.

Tämän rinnalla hintoja ovat nostaneet elintarvikeketjun rakenteelliset vääristymät, jotka ovat ilmenneet räikeimpinä alueellisella tasolla. Alueilla elintarvikealan kilpailumekanismit ovat toimineet huonosti sekä tukkukaupassa että vähittäiskauppaportaassa.

Hintojen nousu on tammi-maaliskuussa jatkunut kovana myös sellaisten peruselintarvikkeiden kohdalla, joita tuotetaan yhtälailla kotimaassa.

Sellaisia ovat esimerkiksi vehnäjauho, auringonkukkaöljy ja kidesokeri.

Nyt Venäjän omaan maataloustuotantoon halutaan lisää vauhtia. The St. Petersburg Timesin mukaan hallitus päätti jo noin kolmen miljardin dollarin suuruisen tuen myöntämisestä maataloustuotantoa rahoittavalle Rosselkhozbankille

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.