Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

23.3.2008

Ukrainalaistieto:
Suomalaiset investoimassa Mustanmeren satamaan

Suomalainen taho on aloittanut neuvottelut investoinneista Khersonin kauppasatamaan Ukrainassa. Kysymyksessä on Mustanmeren rannalla sijaitsevan sataman modernisointi ja tuleva kehittäminen, kertoo paikallinen verkkouutistoimisto ForUm.
Uutistoimisto perustaa tietonsa hallituksen pressitoimistoon, jonka tiedotteessa siteerattiin Suomen Kiovan suurlähetystön edustajaa. Edustaja ei kuitenkaan kertonut suomalaisen neuvottelijan nimeä eikä viitannut investoinnin kokoluokkaan. Suomalaisyhtiöllä on joka tapauksessa tiedossa yhteistyökumppaneita, jotka saattavat osallistua hankkeeseen.

Investointineuvotteluja koskeva tieto lienee todenperäinen, mutta neuvottelujen lopputulos selviää vasta myöhemmin. Satamalla on jo päätettynä viiden eri investointikohteen kehitysohjelma, johon tarvitaan ulkomaista rahoitusta sen lisäksi mitä EBRD on alustavasti luvannut järjestää.

Suomessa tuntematon satama on sinänsä järkevältä tuntuva kohde, sillä se sijaitsee Dneprin suistossa. Dnepr puolestaan kulkee Kiovan kautta Valko-Venäjälle ja edelleen Moskovan läänin rajoilla Venäjällä. Koko tämä osuus on liikennöitävissä eri kokoluokan jokialuksilla.

Khersonin sataman laskennallinen kapasiteetti on tällä hetkellä noin viisi miljoonaa tonnia vuodessa. Sataman vientikuljetuksista noin 40 prosenttia koostuu mineraalilannoitteista ja toiset 40 prosenttia leipäviljoista. Loput rahtiliikenteestä muodostuu perusmetalleista, malmeista ja bulkkikemikaaleista.

Khersonin satama saattaa jatkossa houkutella myös teollisia investointeja. Uutistoimisto Interfax-Ukrainen mukaan esimerkiksi kiinalainen autovalmistaja Shenyang Brilliance Jinbei Automobile aikoo rakentaa alueelle kahden automallinsa kokoonpanotehtaan.

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.