Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

23.3.2008

Jokakodin inflaatio-
valmennusta Liettuassa

Inflaation kanssa painiskelevassa Liettuassa helmikuussa vuosi-inflaatio nousi 10,8 prosenttiin. Tammikuuhun verrattuna kuluttajahinnat kallistuivat 1,1 prosenttia.

Helmikuun inflaatiotahti oli kovin sitten vuoden 1997 tammikuun. Helmikuussa esimerkiksi vesi ja sähkö kallistuivat 17,4 prosenttia ja elintarvikkeet 17,2 prosenttia.

Inflaatiolaskin kertoo inflaation
vaikutuksista omaan talouteen

Kansalaisia valistaakseen Liettuan tilastokeskus on tehnyt verkkoon inflaatiolaskimen, jonka avulla voi kuukausittain seurata inflaation vaikutuksia omassa kotitaloudessa, kertoo Lietuvos Rytas -lehti.

Palvelusta näkee, millaisella ostokorilla ja millaisilla painoarvoilla kuluttajahintaindeksi lasketaan. Tältä pohjalta voi kukin pitää kirjaa omakohtaisista kulutusmenoistaan ja laskea, miten pahasti inflaatio juuri näillä kulutustottumuksilla puree.

Laskin antaa käyttäjilleen ohjaustietoa, jolla voi yrittää suunnata kulutusta niihin tavaroihin ja palveluihin, joiden hintakehitys on maltillisinta.

Syö vähän, osta
vaatteita ja kenkiä

Esimerkiksi helmikuussa olisi kannattanut, jälkiviisaasti ajatellen, syödä mahdollisimman vähän ja käyttää rahat mieluummin vaate- ja jalkineostoihin. Mainittujen tuotteiden hinnat kun halpenivat neljä prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.