Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

23.3.2008

Itä-Eurooppaan erikoistunut
suorahakuyritys Pedersen
aloitti Suomessa

Johtohenkilöiden suorahakuun erikoistunut avasi tammikuussa toimiston Helsingissä. Yritys on 31 toimistollaan suurin Keski- ja Itä-Euroopassa toimiva rekrytointiorganisaatio. Sen päätoimipaikka sijaitsee Prahassa.

Pedersen and Partnersilla on omat toimistot muun muassa Pietarissa, Moskovassa, Kiovassa ja Almatyssa sekä Itämeren alueella Tallinnassa, Riiassa, Vilnassa ja Varsovassa.

Lisäksi sillä on Euroopan ulkopuolella toimistot Istanbulissa, Tbilisissa, Bakussa ja Tel-Avivissa. Kaikki toimistot ovat Pedersen and Partnersin emoyhtiön kokonaan omistamia.

Länsimaisen yhtiön johto- ja esimiestehtäviin soveltuvien ehdokkainen määrä on laajentunut nopeasti itäisessä Euroopassa. Siten ulkomaisen toimijan ei enää tarvitse pestata ensimmäistä riittävän kielitaitoista ja länsityylistä henkilöä.

”Henkilöhaut ja -valinnat voidaan nyt tehdä aiempaa suuremmasta resurssipussista, jolloin on mahdollista löytää myös toimialakokemusta omaavia kandidaatteja”, Pedersen and Partnersin Country Manager Martin Nystén painottaa.

Yritys onkin järjestäytynyt alueellisiin praktiikkaryhmiin. Tämä takaa, että ketjun konsulteilla on käytössään tuoretta tietoa toimialoista ja niiden relevantista resurssipoolista.

Pedersen and Partnersin Helsingin toimisto palvelee suomalaisyrityksiä, jotka jo toimivat tai ovat aloittamassa toimintansa Itä- ja Keski-Euroopan markkinoilla. Näissä maissa johdon ja keskijohdon onnistuneet rekrytoinnit ovat erityisen kriittinen kysymys, koska johtohenkilöiden kustannukset ovat jo nyt korkeat ja vääristä valinnoista voi kaiken kaikkiaan koitua suuria taloudellisia menetyksiä.

Pedersen and Partners hoitaa Suomessa myös kotimaisia rekrytointitoimeksiantoja keskittyen johtoryhmätasoisten henkilöiden valintaan. Kohteina ovat sekä paikalliset yritykset että ulkomaisten yhtiöiden Suomessa toimivat tytäryhtiöt

Country Manager Martin Nystén on asunut pitkään Saksassa ja Englannissa. Hän on suorittanut kauppatieteiden tutkinnon lontoolaisessa yliopistossa.

Ennen Pedersen and Partnersiin siirtymistään Nystén vastasi K. Hartwallin Saksan ja Itävallan toiminnoista.

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.