Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.3.2007

Pienyritysten kannattavuus on Venäjällä heikkoa

Venäjällä pienten yritysten kannattavuus on heikko, sillä niiden liiketoiminnan tulos on vain 1,8 prosenttia liikevaihdosta. Keskisuurten ja suurten yritysten piirissä yhdistetty tulos on sen sijaan jo 13,2 prosenttia.

Talousministeriön mukaan pienten yritysten kannattavuus on teollisuudessa suhteellisesti hieman parempi. Niiden tulos on keskimäärin 3,8 prosenttia, kun se suurten teollisuusyritysten ryhmässä on 17,9 prosenttia.

Uutistoimisto Itar-Tassin haastattelema varatalousministeri Andrei Sharonov löysi useita syitä pienten yritysten heikkoon kannattavuuteen. Ministeriön selvityksen mukaan mukaan näiden yritysten toimintaa haittaavat pahiten henkilöstöön liittyvät ongelmat sekä rahoitusmahdollisuuksien puute.

Rahoituksen osalta ministerin syyttävä sormi osoittaa keskuspankin suuntaan. Pankkia ei riittävässä määrin kiinnosta pienten yritysten rahoitustarve, vaikka pankin yritysasiakkaista 83 prosenttia on pieniä yrityksiä.

Sharonov kertoi samalla, että talousministeriössä harkitaan nopeana tukitoimena tuotannollisten kiinteistöjen välityspoolia alueellisella ja kunnallisella tasolla. Tarkoituksena on koota yhteen tiedot tyhjillään seisovista kiinteistöistä, jotka sopisivat edullisiksi vuokratuloiksi pienille yrityksille.

Pienten ja myös keskisuurten yritysten toimintaa vaikeuttaa myös niiden jääminen sivuun suuryhtiöiden tuotantoketjuista.

Venäjällä vielä hallitsevan toimintatavan mukaan suuryhtiöt haluavat olla mahdollisimman omavaraisia ja hallita tuotantonsa vertikaalisesti alusta loppuun. Tämä ajattelutapa avaa pk-yrityksille niukanlaisesti mahdollisuuksia alihankintasuhteisiin.

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.