Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.3.2007

Venäjän pankit lisäsivät rajusti luotonantoaan yksityisille

Venäjän pankkisektorin kotimaan kansalaisille ja yrityksille myöntämien lainojen kokonaissumma kasvoi viime vuonna 46,4 prosenttia nousten noin 337,6 miljardin dollarin suuruiseksi.

Keskuspankin mukaan ruplamääräiset lainat kasvattivat suosiotaan, sillä niiden kokonaissumma nousi vuositasolla 53,7 prosenttia. Myös valuuttamääräisten lainojen summa kasvoi, mutta niiden lisäys jäi 29,3 prosenttiin. Ruplalainojen summa nousi vuoden lopussa noin 246,6 miljardiin dollariin, mikä oli lähes nelinkertainen valuuttalainoihin verrattuna.

Yksityishenkilöille myönnettyjen lainojen arvo kasvoi peräti 75 prosenttia summan ollessa vuoden lopussa noin 78,5 miljardin dollarin suuruinen.

Luotonannon vilkastuessa myös pankkien riskit kasvoivat. Keskuspankin alalta keräämien tietojen mukaan yksityishenkilöiden lainojen lyhennysten ja korkojen viivästymisaste nousi 2,6 prosenttiin, kun se vuonna 2005 oli 1,87 prosenttia. Yritysasiakkaiden lainanmaksukäyttäytyminen sen sijaan parani ja lainanottajista vain 1,14 prosenttia sai maksumuistutuksen.

Pankeilla oli luotonantoon entistä paremmat edellytykset, sillä niiden yhteenlasketut varat kasvoivat vuoden 2006 aikana 44 prosenttia nousten lopuksi 534 miljardiin dollariin. Myös pankkien pääomat lisääntyivät tuntuvasti eli runsaan kolmanneksen verran.

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.