Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.3.2007

Ukrainalaisyhtiö aloittaa laajat malminkuljetukset meriteitse

Pultavan alueella Ukrainassa kaivosteollisuutta harjoittava Ferrexpo Poltava Mining rakentaa yhteistyössä satamaoperaattori TransInvestServicen kanssa suurta malmiterminaalia Mustanmeren rannalle Odessan Yuzhnyyn.

Valmistumassa oleva noin 50 miljoonaa dollaria maksava terminaali edustaa rautamalmilogistiikan viimeisintä kehitystä ja se on mitoitettu vastaamaan Ferrexpon nopeasti kasvavaa vientiä.

Ferrexpon malmintuotannosta yli 90 prosenttia menee vientiin. Suurin osa EU:hun toimitettavasta malmista kuljetetaan rautateitse, mikä tulee kalliimmaksi kuin merikuljetukset.
Terminaalin valmistuttua malmi kuljetaan laivoilla Italiaan Euroopass ja samoin siirrytään merikuljetuksiin Kiinaan ja Turkkiin menevissä rahdeissa. Ferrexpolle on erityisen tärkeätä siirtyminen merikuljetuksiin kasvavassa Kiinan viennissä. Kiinan osuus tilauksista oli vuonna 2004 vain yhden prosentin verran, mutta viime vuonna se kipusi jo 15 prosenttiin.

Ukrainan terästeollisuudessa odotetaan, että myös muut raskaansarjan teräsyhtiöt seuraavat Ferrexpon esimerkkiä, kertoo Kyiv Post -lehti. Ne rakentavat itselleen omat satama- ja terminaalifasiliteetit voidakseen varmistaa tavarantoimitusten häiriöttömän kulun ja säästääkseen rahtikustannuksissa.

Ukrainassa on maailmanmitassakin merkittävät rautamalmiesiintymät.

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.