Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.3.2007

Liettua ja Puola käynnistivät Rail Baltican valmistelutoimet

Liettua ja Puola ovat sopineet kansainvälisen Rail Baltica -rautatieyhteyden käynnistämistoimista omilla alueillaan. Helsingin ja Varsovan tulevaisuudessa yhdistävän reitin muina osapuolina ovat Viro ja Latvia.

Liettuan ja Puolan liikenneministereiden maaliskuussa allekirjoittaman hankeasiakirjan mukaan Rail Baltica linjataan siten, että se ylittää maiden välisen rajan Mockava-Trakiszkissa.

Seuraavaksi Liettua ja Puola esittelevät suunnitelman Euroopan komissiolle rahoitusavun saamista varten. Kansallisen rahoituksen lisäksi maat tarvitsevat EU:lta lisärahoitusta Puolan rataverkon infrastruktuuriparannuksia varten sekä uuden rataosuuden rakentamiseen Liettuan puolella.

Lietuvos Rytas -lehden mukaan Puolan liikenneministeriö odottaa saavansa Rail Baltican Puolan osuuden rakentamiseen noin 100 miljoonan euron verran rahoitustukea.
Rail Baltica -rautatieyhteyttä Baltian maat ja Puola valmistelevat erillisenä eurooppalaisena liikennehankkeena, eikä se suoraan kilpaile rahoituksesta Via Baltica -tiehankkeen

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.