Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.3.2007

Latvian talouskasvu hidastunee vuoden 2006 huippulukemista

Latvian talous kasvoi viime vuonna 11,9 prosenttia, mikä oli ennätys itsenäisen Latvian historiassa ja samalla kärkitasoa koko EU25-alueella. Myös tälle vuodelle odotetaan hyvää kasvukehitystä, mutta viime vuoden tuloksen saavuttamiseen asiantuntijat eivät jaksa uskoa.

Uutistoimisto Letan keräämien ekonomistiarvioiden mukaan Latvian bruttokansantuote voisi kasvaa tänä vuonna 9-9,5 prosenttia. Tämä edellyttää kuitenkin kotimaisen investointi- ja kulutuskysynnän jatkumista vahvana.

Viime vuonna taloutta vetivät kauppa, rakennustoiminta ja kiinteistöala. Asiantuntijoiden mukaan nämä suhdanneherkät alat eivät kuitenkaan voi yksin taata myönteisen talouskehityksen jatkumista. He kaipaavatkin välittömästi talouspoliittisia toimia perustuotannon vahvistamiseen. Latvian teollisuuden on kyettävä valmistamaan kilpailukykyisiä tuotteita, joille löytyy ostajia sekä kotimaasta että maailmanmarkkinoilta. Myös Latvialle perinteisesti tärkeälle kuljetus- ja logistiikka-alalle on saatava uutta vauhtia.

Latvia on saanut muiden Baltian maiden tavoin vahvistusta kansantaloudelleen myös EU:n rahoitusohjelmien kautta, mikä on vaikuttanut talouden kasvulukuun. Ekonomistit epäilevät lisäksi, että viime vuoden ilmiömäistä talouskasvua on edesauttanut myös harmaan talouden varojen ohjautuminen laillisen talouden piiriin.

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.