Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
10.3.2006

RUXX-indeksi ulkomaillanoteerattujen venäläis-yhtiöiden seurantaan

Moskovan kahden pääpörssin indeksien rinnalle perustettiin tammikuun alussa Russian Industrial Leaders Index (RUXX Index). Uuden blue chip-indeksin perustivat New York -taustainen Press Release Group ja venäläinen uutistoimisto RIA Novosti. Indeksin laskemisesta ja jakelusta huolehtii Dow Jones.

Indeksiin sisältyvät 12 tärkeintä ulkomaissa pörsseissä noteerattua venäläisyhtiötä. Yhtiöt ovat Tatneft, MTS, Rostelecom, VimpelCom, Wimm-Bill-Dann, Mechel, Gazprom, Lukoil. Novatek, AFK Sistema, Golden Telecom ja Rambler Media Group.

Yhtiöt on listattu New Yorkin pörssiin. Lontoon pörssiin, Nasdaqiin tai AMEX:iin joko osakkeillaan tai muilla finanssi-instrumenteilla (Depository Receipts).

RUXX-indeksin lähtötasona on 500 pistettä. Indeksi on ollut helmikuun alusta käytettävissä myös Venäjän ulkopuolella kansainvälisissä trading-järjestelmissä. Indeksi julkaistaan päivittäin klo 05.55 News Yorkin aikaa.

Indeksin laskenta perustuu painokertoimiin, jotka määräytyvät yhtiöiden markkina-arvon mukaan. Arvokkaimpienkin yhtiöiden painokertoimen kattona on kuitenkin 20 prosenttia. Markkina-arvot ja painokertoimet päivitetään neljännesvuosittain.

Indeksi nousee nopeasti

RUXX-indeksi on jo lyhyessä ajassa noussut tuntuvasti. Maraskuun 1. päivänä se rikkoi uuden 100-pisteen rajan nousten 610,01 pisteeseen. Asiantuntijoiden mukaan indeksi voisi rikkoa 700 pisteen rajan vielä ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2006 (html)

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.