Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
10.3.2006

Latvia ylsi viime vuonna EU-maiden parhaaseen talouskasvuun

Latvian talouskasvu oli viime vuonna 10,3 prosenttia, ilmoittaa maan talousministeriö. Kuluvan vuoden kasvuarviona ministeriöllä on tällä hetkellä 8,5 prosentin bruttokansantuotteen lisäys.

Latvian talouskasvu oli viime vuonna paras koko EU25-alueella. Myös bruttokansantuote per capita parani 11,4 prosenttia, mutta se jäi silti 46,4 prosenttiin EU-maiden keskiarvosta sijoittuen vertailun häntäpäähän. Kehitystä tapahtui kaikilla tuotannon aloilla, mutta parhaaseen kasvuun päästiin tehdasteollisuudessa. Sen aloista menestyivät aikaisempaan tapaan parhaiten

puuteollisuus, kone- ja laiteteollisuus sekä muu metalliteollisuus.

Viennin kasvu jatkui
- elintarvikeala kovin kasvaja

Latvian vienti kasvoi erittäin nopeasti. Tuoreimpien tilastojen mukaan vienti lisääntyi tammi-marraskuussa 34 prosenttia edellisvuotisesta. Latvian viennissä tärkeimpiä tavararyhmiä olivat edelleen puutavara, puusepänteollisuuden tuotteet sekä metallituotteet. Kovimpaan viennin kasvuun ylsi kuitenkin elintarvikeala.

Kuluttajahintainflaatio oli tilastoviraston mukaan 6,7 prosenttia. Koska nimellisansiot nousivat rajusti päästiin myös reaalisissa keskikuukausipalkoissa tuntuvaan 9,7 prosentin lisäykseen.

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2006 (html)

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.