Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
10.3.2006

Moskvich tulitiensä päähän

Autoteollisuus on Venäjän nopeimmin kasvavia teollisuuden aloja, mutta perinteisillä kotimaisilla autonvalmistajilla menee huonosti. Moskovalainen tuomioistuin on vahvistanut Moskvichin konkurssin ja AvtoVaz on puolestaan ilmoittanut lopettavansa Volgan valmistuksen vielä tämän vuoden aikana. AvtoVaz on panostanut uusien henkilö- ja pakettiautomallien valmistukseen ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa, mutta Moskvich jäi tällaisten mahdollisuuksien ulkopuolelle.

Moskvichin velkataakka on paisunut lähes 830 miljoonan dollarin suuruiseksi. Yhtiö on parin viime vuoden aikana yrittänyt vahvistaa tilannettaan vuokraamalla tuotantotilojaan ulkopuolisille. Vuokraustoiminta tuotti kuitenkin vain seitsemän miljoonaa dollaria ja tehdas joutui irtisanomaan loputkin työntekijänsä.

Massiivipeltinen Mosse oli neuvostokaudella todellinen tuoteikoni, joka kuului myös meillä kansalliseen peruskalustoon 1950- ja 1960 -luvuilla. Monista Mosse-vitseistä tunnetuimpia lienee tämä:”Mikä ero on tavallisen Mossen ja Moskvich Skandinavian välillä. No, tietysti ruotsinkielinen ohjekirja”.

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2006 (html)

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.