Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

26.2.2010

Ulkomaisten pankkien rooli heikentyy Venäjällä

Huoli ulkomaisten pankkiomistusten kasvusta ei tällä hetkellä ole enää ajankohtaista, todetaan RosBusinessConsultingin analyysissä. Vaikka Venäjän talous on nousemassa taantumasta on ulkomaisilla pankeilla kylliksi ongelmia ratkottavana kotimarkkinoillaankin.

Myös ulkomaisten pankkien tarjoaman rahoituksen tarve on vähentynyt, koska hallitus on kanavoinut huomattavia summia valtionpankeille jälleenlainaustoimintaa varten.

Ulkomaisten pankkien aktiviteetti saavutti lakipisteensä vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä, jolloin ulkomaisen pääoman osuus pankkisektorilla nousi 31 prosenttiin. Viime vuoden loppuun mennessä osuus kuitenkin laski 24,5 prosenttiin, joka vastasi vuoden 2007 tilannetta.

Venäjän pankkiyhdistys ei nykytilanteessa usko ulkomaisten sijoitusten kasvuun pankkialalla. Yksittäisiä pankkeja saattaa toki aika ajoin tulla Venäjälle, josta tuoreita esimerkkejä ovat Uniastrum Bankin siirtyminen Bank of Cyprus Groupille ja Troika Dialogin siirtyminen Standard Bankin omistukseen.

Pankkiyhdistyksen kannan mukaan ulkomaisen omistuksen kasvulle ei olisi jatkossa mitään periaatteellisia esteitä. Tilannetta pitäisi pohtia kansallisen turvallisuuden kannalta vasta sitten, kun ulkomaisen omistuksen osuus lähenee 50 prosentin rajaa. Venäjän pääministeri Vladimir Putin on puuttunut yksityisten kotimaisten voimayhJuttu

Idänkaupan Vientipalvelut 2.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-