Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

26.2.2010

Kriisipaketti toimi tehokkaasti Kazakstanissa

Kazakstanin talousministeriön mukaan hallituksen kriisintorjuntaohjelma tuotti viime vuonna varsin hyviä tuloksi, kertoo uutistoimisto Kazinform. Kaikkien tehtyjen toimien kokonaisvaikutuksena Kazakstanin talous ylsi plussan puolelle bruttokansantuotteen kasvaessa 1,1 prosenttia.

Maan sekavaan tilaan ajautunutta pankkisektoria kyettiin riittävästi stabilisoimaan, työttömyyden kasvu voitiin pysäyttää ja rakennusalan rahoitusongelmia pystyttiin ratkomaan. Talouden resurssit riittivät myös turvaamaan kansalaisten reaalisen tulotason sekä kattamaan valtion sosiaalimenot.

Talousministeriö arvioiden mukaan kriisintorjuntaohjelman positiiviset vaikutukset tukivat Kazakstanin bruttokansantuotetta kolmen prosenttiyksikön verran.

Myös Kazakstanin teollisuus selvisi viime vuodesta odotettua paremmin.

Koko teollisuudessa päästiin 1,7 prosentin kasvuun ja tehdasteollisuuden tuotanto supistui vain 4,5 prosenttia, kun ennakkoarviona oli 8,3 prosentin lasku.

Myönteinen kehitys ulottui myös maatalousviljelyyn. Sen kokonaistuotanto kasvoi 13,0 prosenttia ja peltoviljelyssä lisäys oli peräti 23,1 prosenttia.

Olosuhteisiin nähden hyvää talouskehitystä vahvisti vielä kiinteiden investointien kasvu. Investoinnit nousivat viime vuonna 2,1 prosenttia ja ne tulivat pääosin kotimaan yksityissektorilta ja ulkomailta.

Idänkaupan Vientipalvelut 2.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-