Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

24.2.2008

Venäjän talouselämän modernisointi vaatii vielä triljoona dollaria

Kaiken jo toteutuneen investointitoiminnan jälkeenkin Venäjä tarvitsee vielä noin yhden triljoonan dollarin verran investointeja voidakseen modernisoida koko talouselämänsä, totesi ensimmäinen varapääministeri Sergei Ivanov puhuessaan kansainvälisessä konferenssissa Münchenissä.

Talouselämän perusteellisen uudistamisen myötä Venäjän on noustava vuoteen 2020 mennessä maailman viiden suurimman talousmahdin joukkoon bruttokansantuotteella mitattuna. Tällä hetkellä Venäjä on jo seitsemänneksi suurin talous ja sen bruttokansantuotteeseen suhteutettu ostovoima on jo ohittanut Italian ja Ranskan.

Uutistoimisto RIA Novostin mukaan Ivanov perusteli Venäjän kasvupotentiaalia myös sen viime vuosien talouskehityksellä. Hän painotti, että Venäjän bruttokansantuote kasvoi viimeisten yhdeksän vuoden aikana 80 prosenttia, kun kasvu koko maailmassa oli samaan aikaan keskimäärin 46,4 prosenttia.

Samalla ajanjaksolla myös Venäjän nettopääomavirrat kasvoivat kovaan tahtiin kaksinkertaistuen 82,3 miljardiin dollariin.

Yksi kehitysmittari on myös Venäjän pörssien kasvu. Kun Venäjän pörsseihin listautuneiden yhtiöiden yhteenlaskettu markkina-arvo oli 66 miljardia dollaria vuonna 1999, nousi se viime vuoden lopulla jo 1,33 triljoonaan dollariin kasvaen siten 22-kertaiseksi.

Idänkaupan Vientipalvelut 2.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.