Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

24.2.2008

Konsu laajentui Venäjältä Ukrainaan

Venäjällä jo toistakymmentä vuotta toiminut suuomalainen konsultti- ja palveluyritys Konsu laajensi helmikuussa toimintansa Ukrainaan avaamalla toimiston Kiovassa.

Konsun mukaan Ukrainassa on runsaasti asiakaspotentiaalia, koska siellä toimii jo noin 2 000 länsimaista yritystä, joista noin 80 on suomalaisia.

”Kiova on itsestään selvä valinta uuden toimipisteen sijaintipaikaksi, sillä Venäjällä toimivat asiakkaamme hakevat nyt idänkaupalleen lisäkasvua Ukrainan suunnalta”, Konsu Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Karhu perustelee.

Ukrainan talous on keskittynyt
vahvasi Kiovan seuduille

Ukrainan lähes 50 miljoonasta asukkaasta noin viisi miljoonaa asuu Kiovassa. Maan talous painottuu kuitenkin Kiovaan, sillä reilu neljännes kaikista yrityksistä on sijoittunut pääkaupunkiseudulle.

Väkirikas ja toistaiseksi hyvään talouskasvuun päässyt Ukraina avaa länsiyrityksille suuren markkinapotentiaalin. Samalla paikallisen tuotantotoiminnan ja muun liiketoiminnan kustannukset ovat alhaisempia kuin Venäjän suurkaupungeissa.

Konsun Kiovan toimisto tarjoaa asiakkailleen lähes yhtä kattavat palvelut kuin Venäjälläkin. Se hoitaa yritysten etabloitumisjärjestelyt, juridiset toimeksiannot sekä taloushallinnon eri tehtäviä.

Kaupungin ydinkeskustassa sijaitsevan toimiston ukrainalainen henkilöstö käsittää alkuvaiheessa toimistopäällikön, pääkirjanpitäjän ja juristin.

Toimistoa johtaa Pasi Järvilehto, joka on perehtynyt itämarkkinoihin työskenneltyään pitkään sekä Venäjällä, Ukrainassa että Kazakstanissa.

Konsu kuuluu taloushallintoalalla toimivaan Accountor Groupiin. Yrityksen palveluksessa on yhteensä 140 työntekijää, joista valtaosa toimii Venäjällä ja Ukrainassa. Koko Konsu Groupin liikevaihto vuonna 2007 oli 4,7 miljoonaa euroa ja se kasvoi 54 prosenttia edellisvuotisesta.

Idänkaupan Vientipalvelut 2.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.