Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

24.2.2008

Ukrainan pääpörssillä uudistumispaineita

Ukrainan arvopaperimarkkinat kehittyivät viime vuonna erinomaisen hyvin, sillä pääpörssin PFTS:n yleisindeksi nousi 135,4 prosenttia. Myös tämän vuoden puolella PFTS on kestänyt kansainvälisiä paineita suhteellisen hyvin. Tammikuussa yleisindeksi laski vain 4,6 prosenttia.

PFTS-pörssissä on tällä hetkellä jäsenenä 335 yhtiötä. Pörssin koko vaihto, käsittäen osakkeiden ohella yritysten, valtion ja kuntien velkapaperit, nousi viime vuonna 6,2 miljardin dollarin suuruiseksi, mikä tarkoitti vaihdon kaksinkertaistumista vuoteen 2006 verrattuna. Pelkkien osakkeiden vaihto puolestaan kolminkertaistui jo nousi lähes kahden miljardin dollarin arvoiseksi.

Ukrainan PFTS pörssin kehittymistä hidastavat kuitenkin sen kehittymätön toimintatapa sekä sähköisen kaupankäyntijärjestelmän alkeellisuus. Kaikki pörssissä olevat yhtiöt ovat mukana ainoastaan voidakseen tarjota sekundaarisen kauppakaupan osakkeilleen. Pörssi ei toistaiseksi kykene järjestämään listatumisanteja, vaikka potentiaalisia tulokkaita on jo tiedossa.

Pörssi on aloittanut jo uuden kaupankäyntijärjestelmän suunnittelun. Tavoitteena on kehittynyt ratkaisu, joka mahdollistaa pörssin kaikkien kauppapaikkojen integroinnin ja antaa mahdollisuuksia etätoimintaan sekä välittäjille että yksityisille sijoittajille.

Idänkaupan Vientipalvelut 2.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.