Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.2.2007

Moskovan pörssiin oma markkinapaikka pk-yrityksille

Moskovan RTS-pörssi laajentaa toimintaansa. Pörssi aloittaa kaupankäynnin myös pienten ja keskisuurten yhtiöiden osakkeilla. Lisäksi se laajentaa johdannaiskauppaansa ja aloittaa bensiini- ja dieselpolttoaineiden futuurikaupan. Lisäksi RTS on sopinut enemmistöosakkuuden hankkimisesta ukrainalaisessa Innex-pörssissä.

Pienten ja keskisuurten yhtiöiden osakkeita varten perustetun RTS Start -listan tavoitteena on tarjota sijoittajille vaihtoehtoinen markkinapaikka ja laajentaa kaikkiaan Venäjän osakemarkkinoiden valikoimaa. Tähän asti pieniä ja keskisuuria venäläisyhtiöitä on listattu Lontoon pörssi yhteydessä toimivaan AIM-markkinapaikkaan.

RTS Start -listalle voidaan hyväksyä yrityksiä, joiden liikevaihto on enintään 40 miljoonan dollarin suuruinen ja markkina-arvo enintään 100 miljoonaa dollaria. Startissa on tällä hetkellä mukana vasta yksi yhtiö, Leningradin läänissä toimiva Kommunar-paperitehdas.

Ukrainassa RTS on jo sopinut ostavansa 60 prosentin osuuden Innex-pörssistä ja odottaa nyt paikallisten viranomaisten hyväksyntää kaupalle. Donetsikin pörssinä aloittanut markkinapaikka siirtyi viime vuonna Kiovaan ja muutti samalla nimensä. Innexin toimintapuitteet ovat toistaiseksi varsin pienet, sillä sen osuus Ukrainan pörssikaupan vaihdosta on vain parin prosentin luokkaa.

Uutena asiana RTS-pörssin kohdalla voidaan pitää myös sitä, että se on hyväksytty jäseneksi World Federation of Exchanges -organisaatioon. Jäsenyyden sai samaan aikaan myös Venäjän toinen pääpörssi, Moskovan MICEX.

Idänkaupan Vientipalvelut 2.2007. Sisältö.

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.