Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.2.2007

Finans:
Oleg Deripaskan varallisuus ylitti 21 miljardia dollaria

Vastajulkistetun varallisuusluettelon kärkinimenä oli nyt RusAl:in omistajaksi asemoituva Oleg Deripaska. Forbesin ohella myös venäläinen talouslehti Finans seuraa Venäjän rikkaimpien henkilöiden varallisuuskehitystä. Deripaskan henkilökohtaisen varallisuutensa arvoksi Finansin käyttämät asiantuntijat arvioivat 21,2 miljardia dollaria.

Deripaska pääsi kuitenkin vain niukalla marginaalilla miljardöörilistan kärkeen, sillä parin vuoden takainen ykkösmies Roman Abramovich oli nytkin tukevasti kakkossijalla 21 miljardin dollarin suuruiseksi arvioidulla omaisuudellaan.

Deripaska on jo aikaisemmin yltänyt kärkisijoille. Nyt huipulle nouseminen tapahtui kertarysäyksenä. Hän lähes kaksinkertaisti varallisuutensa vuoden aikana.

Seuraavina Deripaskan ja Abramovichin jälkeen Finansin listalla tulivat Interrosin aikaisempi omistajakaksikko Mihail Prokhorov ja Vladimir Potanin. Kumpaisenkin, edelleen metalliteollisuuteen nojaavan varallisuuden suuruudeksi arvioitiin 14,2 miljardia dollaria. Myös nämä herrat onnistuivat kaksinkertaistamaan omaisuutensa yhden vuoden kuluessa.

Deripaskan toistaiseksi suurimman bisnesoperaation odotetaan toteutuvan lopullisesti huhtikuussa. Silloin vahvistuu Deripaskan kokonaan omistaman RusAl:in, miljardööri Viktor Vekselbergin hallitseman SUAL:in ja eurooppalaisen Glencoren fuusio, joka synnyttää maailman suurimman alumiinialan yhtiön.

Finans-lehti listasi kaikkiaan 700 venäläistä, joiden omaisuuden arvoksi laskettiin vähintään yksi miljardi ruplaa. Ruplamiljardöörien merkitys jäi kuitenkin vähäiseksi verrattuna kaikista rikkaimpien henkilöiden painoarvoon. Listan kärkikymmenikön yhteenlasketun omaisuuden arvo nousi näet 95 miljardiin dollariin.

Uutta Finansin varallisuusvertailussa oli nyt se, että huppurikkaiden joukkoon mahtui myös sellaisia liikemiehiä, jotka eivät olleet hankkineet varallisuuspohjaansa raaka-aineteollisuuden yksityistämisvaiheessa. Tällaisia uusia tulokkaita löytyi muun muassa vähittäiskaupan alalta.

Idänkaupan Vientipalvelut 2.2007. Sisältö.

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.