Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.2.2007

Venäjän poliisi tiukentaa otettaan talousrikollisuudesta

Venäjän poliisi lakkautti viime vuonna 200 ammattirikollispiirien hallussa olevaa yritystä, kertoo uutistoimisto Itar-Tass. Poliisiasioista vastaavan varasisäministeri Oleg Safonovin mukaan rikollisliigat ostavat ja kaappaavat yrityksiä luodakseen kulissin rahanpesua ja muuta rikollista toimintaa varten.

Ministerin mukaan rikollisia kiinnostavat yritykset, jotka toimivat Venäjän suurissa rahavirtoja liikuttavissa osissa. Tällaisia ovat kaupan ja teollisuuden suuret keskukset, liikenteelliset solmukohdat sekä luonnonvaroiltaan rikkaat alueet.

Tällä hetkellä järjestäytyneen rikollisuuden kiinnostuksen kohteina ovat Moskovan lääni, Venäjän kaukoitä, Volgan alue sekä Pohjois-Kaukasus.

Lähes 500 järjestäytynyttä
rikollisliigaa kuriin

Safonovin mukaan mukaan sisäministeriö on kirjannut 446 Venäjällä toimivaa järjestäytynyttä rikollisliigaa. Liigojen toimintaa valvomaan on määrätty laaja joukko viranomaisia eri alueellisilta tasoilta ja jopa ministeriön terrorismin vastainen yksikkö on valjastettu mukaan.

Varasisäministeri Safonov paljasti myös korruption vastaisen taistelun tuloksia. Ne osoittivat, että viime vuonna Venäjällä rekisteröitiin 37 000 rikokseksi epäiltyä korruptiotapausta.

Korruptiota esiintyi tyypillisesti esimerkiksi kiinteistöalalla, kunnallistaloudessa sekä erikoista kyllä, myös opetustoimessa. Syytteeseen joutui kaikkiaan noin 10000 henkilöä.

Oikeustapauksista 880 liittyi terveysalaan, 759 tapausta koski rakennustoimintaa ja 1149 opetusalaa. Kaikista eniten tapauksia oli kuitenkin maatalousalalla. Niitä päätyi oikeuteen 1912 kappaletta.

Idänkaupan Vientipalvelut 2.2007. Sisältö.

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.