Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

25.1.2010

RusAl hakee miljardisummaa Hongkongin pörssistä

Maailman suurin alumiiniteollisuuden harjoittaja RusAl tarjoaa ensimmäisenä venäläisenä yhtiönä osakkeitaan myyntiin Hongkongin pörssissä. RusAl laskee listautumisannissaan myyntiin 1,16 miljardia uutta osaketta, joiden markkina-arvoksi lasketaan 2,24 miljardia dollaria.

Kaupankäynti RusAlin uusilla osakkeilla on tarkoitus aloittaa tammikuun 27. päivä. Tätä ennen RusAl on sopinut tietyn osakemäärän myymisestä ankkurisijoittajille, joita on muun muassa Venäjän valtiollinen kehityspankki Vnesheconombank VEB.

VEB on jo varannut itselleen 3,15 prosenttia annin osakkeista

Varauksensa on jo tehnyt myös aasialaisen miljardöörin Li Ka-shingin Ceung Kong -yhtiö. Markkinatietojen mukaan suursijoittajien ryhmään voisivat liittyä myös brittiläinen sijoittaja, malesialainen suurliikemies ja newyorkilainen hedge-rahasto.

Hongkongiin listautumisen alkuperäisenä tavoitteena oli hankkia varoja RusAlin valtavien velkavastuiden hoitamiseen, mutta tämä akuutti tarve poistui, kun alumiinijätti onnistui viime vuoden lopulla sopimaan velkojiensa kanssa 16,8 miljardin dollarin velkasumman maksujärjestelyistä. Kotimaisten velkojiensa, Sberbankin ja VEB:n kanssa RusAl on sopinut 4,5 miljardin arvoisista lainajärjestelyistä. Loput velkojista ovat lähinnä ulkomaisia pankkeja.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-