Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

25.1.2010

Palvelukeskusten määrä kasvaa Puolassa erikoistumisen myötä

Puola vahvistaa jatkuvasti asemaansa liiketoimiman työprosessien ja palveluiden ulkoistamisen eurooppalaisena sijoituspaikkana. Puolan ulkoistamisinstituutin OIF:n mukaan Puolan ulkoistamismarkkinan koko on noussut jo kahteen miljardiin dollariin.

Kehitystä on viime vuosina edistänyt Puolan ulkomaisten investointien virasto PAIiIZ, joka on ottanut kansainvälisten call centereiden, taloushallintokeskusten sekä tutkimus- ja suunnittelukeskusten hankinnan toiseksi painopistealueekseen teollisten investointien rinnalla.

Ulkoistamisinstituutti odottaa erilaisten Puolaan ulkoistettujen keskusten työllistävän tämän vuoden loppuun mennessä jopa 70 000 työntekijää. Instituutti arvioi kokemusten valossa, että yhden ulkoistamispalveluja hoitavan työntekijän panos on 45 000-50 000 dollaria vuodessa.

Kasvussa ovat perinteisiä puhelinpalvelukeskuksia kehittyneempiä tehtäviä hoitavat keskukset, kuten kirjanpitokeskukset, laskutuskeskukset sekä tutkimusta ja tuotekehitystä tukevat tai toteuttavat keskukset.

Puolassa toimii jo joukko tunnettujen kansainvälisten yhtiöiden palvelukeskuksia ja lisää on tulossa. The Warsaw Voice -julkaisun mukaan viime vuoden lopulla Puolaan tulostaan ilmoittivat muun muassa IBM, McKInsey, Hewitt Associates, Capgemini, Shell ja Sony Picture Entertainment.

Ulkoistamispalvelut edustavat jo tällä hetkellä laajaa kansainvälistä liiketoimintaa. Alalla arvioidaan työskentelevän maailmanlaajuisesti noin 2,5 miljoonaa henkilöä, joista valtaosa toimii toistaiseksi Aasiassa.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-